Vänern runt & Lars Lerin

Vänern Runt & Lars Lerin

Runt Vänern finns det mycket att se och uppleva. På denna tredagarsresa gör vi några spännande nedslag på några av alla trevliga besöksmål man kan hitta runt denna Sveriges största insjö. En resa där du får ta del av vårens fantastiska natur, aktuell konst och spännande historia m.m.

 

Första dagen åker vi mot den västra delen av Vänern och efter en kort bussfika når vi vårt första besöksmål, Håveruds akvedukter. Här börjar vi med att äta en gemensam lunch tillsammans innan det är dags att mönstra på M/S Nils Ericson som ska ta oss den vackra båtvägen från Håverud till Mustadfors, en tur på ca 2 timmar. Därifrån åker vi vidare mot Karlstad där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag tillsammans på hotellet.

Lördagen börjar med en härlig frukost innan det är dags att åka till Sandgrund och Lars Lerin muséet där vi ska tillbringa någon timma på förmiddagen. Här får vi en guidad tur, men även lite tid att gå runt och kika på egen hand. Lunch får man äta på egen hand. På eftermiddagen tar oss bussen med en lokalguide till Klässbols linneväveri, där vi både får guidning och tid att handla. Under resan till och från Kläbol får vi se och höra mycket av värmländs historia och härliga skrönor. På kvällen äter vi sedan en gemensam middag på hotellet.

Sista dagen börjar också med en härlig frukost innan det är dags att bege sig mot Kristinehamn. Där kommer en dam från 1700-talet att möta oss och berätta om den historiskt viktiga staden Kristinehamn. Vi åker även ut och kikar lite på Picassoskulpturen som står så vackert vid Vänerns vatten. Där finns även möjlighet att köpa bussfika för den som vill. Färden fortsätter mot Läckö slott där vi börjar med en härlig lunch tillsammans innan det är dags för en slottsvisning i detta vackra gamla slott. På hemresan stannar vi sedan på något trevligt café för att dricka eftermiddagskaffe innan vi nöjda och glada når våra hemorter framåt kvällen.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, två luncher, två middagar, en eftermiddagsfika, entréer och guidningar enligt program samt reseledare

Hotell: Clarion Hotel Plaza, Karlstad

(för att se vilka påstigningsorter vi har just för denna resan, klicka på den oranga triangeln till vänster om avresedatumet nedan)

Status:
Fullt