Spreewald i vårskrud

Spreewald är ett fantastiskt område att besöka. Ett historiskt kulturlandskap där floden Spree har formats till en labyrint av småfloder. Vi gör en båtutflykt i detta unika område och färdas på traditionellt sätt med en ”Kahn”. En av dagarna besöker vi konst- och kulturstaden Dresden.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1:                                Helsingborg – Niewitz                         55 mil

Avresa från hemorten på morgonen, genom Danmark till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta lunch och shoppa. Vi fortsätter söderut förbi Berlin och kommer på kvällen fram till vårt fina hotell där vi checkar in för tre nätter.

 

Dag 2 – 3:                          Spreewald, Dresden

Vårt hotell är beläget vid ”porten” till Spreewald, som är ett flod- och strandängs-landskap, beläget ca 10 mil sydost om Berlin. För mer än 1000 år sedan bosatte sig folkgruppen sorberna här och odlade upp landskapet. Deras seder och bruk, unika dräkter och språk vårdas sedan generationer tillbaka. Den andra utflyktsdagen ägnar vi åt Dresden med sina kulturskatter. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

 

Dag 4:                                Niewitz – Helsingborg                         55 mil              

Efter frukost åker vi hemåt via Rostock – Gedser, genom Danmark och vidare till respektive hemort på kvällen.

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 3 frukostar, 3 middagar, utflykt till Spreewald inkl. lunch, dryck, båttur med traditionell ”Kahn”, entré till Friluftsmuséet, utflykt till Dresden med guidad stadsrundtur, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Utflykter

Spreewald (ingår)

Vi gör en utflykt i det natursköna vattenlandskapet Spreewald. Här finns det hundratals kilometer vattenvägar som slingrar sig fram i labyrinter genom ängar, skogar och byar. Från Lübbenau gör vi en båttur. Vi tar oss genom det imponerande Oberspreewald med ”Kahn”, en stakpråm. I byn Lehde besöker vi det intressanta friluftsmuséet. På något av de små värdshusen äter vi en gemensam lunch inkl. dryck. Kanske köper vi med oss regionens kända specialitet,  ”Spreewaldgurkan”. 

 

Dresden (ingår)

Efter frukost lämnar vi Niewitz för en utflykt till Dresden,  huvudstaden i delstaten Sachsen. Staden är vackert belägen i floden Elbes dalgång. Vi gör en stadsrundtur både till fots och med vår buss och får bl. a se barockslottet Zwinger, Sachsens statsoperahus – Semperoperan, Frauenkirche och Gamla stan. Vi får även se stadsdelen Neustadt.  Sedan blir det tid för egna strövtåg.

Hotell

Hotell:                              

Van der Valk Spreewaldhotel, Niewitz/Bersteland

Tel.0049-35474 270

www.spreewald.vandervalk.de