Trädgårdar runt Sundets pärla

Trädgårdar runt Sundets pärla

Nordvästra skåne är bland annat känt för alla sina vackra trädgårdar, inte minst i slutet av maj då Rhododendron och Azalea blommar som allra bäst. Under denna härliga tvådagarsresa gör vi nedslag i fyra helt olika trädgårdar som var och en besitter sin alldeles egna charm, i en tid på året då de var och en visar upp sin allra vackraste sida. Trädgårdarna vi besöker är Fredriksdal, Sofiero, Ulla Molin och Norrviken.

Vi åker på lördag morgon och innan vi kommer fram till Helsingborg stannar vi för en "bussfika". Första trädgården vi besöker är den kungliga trädgården Sofiero där vi får en guidad tur som sedan avslutas med lunch. På eftermiddagen åker vi bara några kilometer till en annan fantastisk trädgård i Helsingborg, Fredriksdals trädgård. Här finns allt från träd till örter och nyttoväxter. Innehållet har följt historiens trender och ett besök är oftast en fröjd för både öga och sinne. Kliv in och njut av dofter och skönheten. På eftermiddagen checkar vi in på vårt centrala hotell och sedan är kvällen fri för egna arrangemang. Varför inte passa på och tura över till Helsingör? Eller kanske bara njuta av Helsingborgs vackra strandpromenad?

Söndagen börjar med en riktigt härlig frukostbuffé innan det är dags att besöka Ulla Molins trädgård där vi möter våran guide. Att sudda ut gränserna mellan ute och inne, marktäckande växter, rumsskapande i trädgården, formklippta växter samt funktion och estetik var ledande i hennes filosofi och trädgården är endast en av tre trädgårdar i Sverige som är "byggnadsminnesförklarad". Efter besöket så tar vi en liten rundtur med bussen på Kullahalvön innan vi anländer till Norrvikens trädgårdar där vi börjar med att äta lunch tillsammans. Efter lunch så går vi en guidad tur. När Rudolf Abelin skapade sitt Norrviken ville han spegla världen. I växter, stenar och formspråk, men också i den tidens öppna förhållningssätt till det som inte var det välkända.Idag utvecklar vi nyfiket stilträdgårdarna vidare, och bjuder med stolthet in till fransk elegans, österländsk mystik, japansk harmoni, tysk skötsamhet, vild romantik och formstark barock. Innan hemresan påbörjas har man var och en på egen hand möjlighet att strosa omkring lite i trädgården eller ta eftermiddagsfika i deras egna restaurang. Framåt kvällen är vi åter hemma, fulla av intrycka om hur natur och människa har samspelat för att just du och jag ska kunna njuta.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, entréer samt guidningar, en bussfika, två luncher samt reseledare

Hotell: Elite Hotell Molleberg

(För att se vilka påstigningsplatser vi har, klicka på den oranga triangeln till vänster om avresedatumet nedan)

Status:
Fullt