Schwerin

Följ med oss och besök den förtjusande staden Schwerin, huvudstad i Mecklenburg Vorpommern. Staden är vackert belägen bland flera sjöar och erbjuder såväl sagoslott som natur, kultur och shopping, trevliga restauranger och mysiga små caféer.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.          Helsingborg – Schwerin                                           ca 30 mil

Vi åker från våra hemorter på morgonen, genom Danmark till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar får vi möjlighet att äta lunch. Väl framme i Rostock  har vi endast en kort resa till vårt resmål. Vi checkar in på vårt hotell i centrum. Första kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

 

Dag 2:          Stadsvandring och båttur

Efter frukosten gör vi en guidad stadsvandring i gamla stan. De gamla kvarteren är belägna mellan Pfaffenteich och Schweriner sjön, en 65 kvadratkilometer stor sjö. Stadens sevärdheter når vi enkelt till fots. Efter lunchmöjlighet samlas vi för att göra en båtresa på 1 ½ timme i härliga omgivningar. Sedan är kvällen fri att pröva någon av stadsens mysiga restauranger.

 

Dag 3:          Schwerin

Idag får vi möjlighet att upptäcka Schwerin på egen hand. Vi rekommenderar ett besök på det vackra slottet i Borgsjön, som är Schwerins största sevärdhet eller varför inte ta en skön promenad i den vackra slottsträdgården och parken.  För den konstintresserade är Schwerins statliga museum ett måste. Eftermiddagen lockar säkert med shopping. I centrum finns t. ex. gallerian Schlosspark-Center.

 

Dag 4:          Schwerin – Helsingborg                                           ca 40 mil

Efter frukost lämnar vi Schwerin och väljer en annan väg hem. Vi åker västerut via den medeltida staden Gadebusch  och i höjd med staden Ratzeburg svänger vi av och åker norrut. Vi fortsätter via Lübeck till färjan Puttgarden – Rödby. Resan går vidare genom Danmark och på kvällen är vi åter i våra hemorter.  

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum,  1 middag, 3 frukostar, guidad stadsvandring, båtresa 1 ½ tim. på Schweriner sjön, fria resor med lokaltrafiken i Schwerin, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Tillval

Entré till West Side Story den 5/8 kl. 20.00. Pris: 680:- .

(Biljett bokas i samband med resan, dock senast den 20/4, 2017).

En kulturell höjdpunkt i Schwerin är slottsfestspelen, som varje år lockar tusentals besökare. Föreställningarna framförs framför de sagolika kulisserna i slottsträdgården eller på borggården. Årets föreställning är musikalen ”West Side Story”. På vår augustiresa finns det möjlighet att se denna föreställning.

Hotell

InterCityHotel, Schwerin

Tel. 0049-385 59500

www.intercityhotel.com

Anslutningar

sm, kr, sk, bl