Schwedenfest Wismar

Wismar är en vacker tysk Hansastad utmed den tyska Östersjökusten. Korsvirkeshus, kullerstengator och pampiga byggnader som kyrkor och rådhuset gör att denna lilla stad får sin alldeles egna speciella charm.

Schwenfest i Wismar är en årlig festival där man i flera dagar firar de historiska kopplingarna staden har med Sverige. Det doftar korv och mandlar, man hör musik i gatuhörnen, folk skrattar och skålar och flera gånger om dagen får man skåda när kavallerierna möts i det stora slaget inne på torget. Förutom detta så erbjuds tivoli, fyrverkerier och bra shopping! Ibland så kan man få känslan av julmarknad, fast med vackert väder, men det får man bedömma själv?

Hotellet vi bor på ligger mitt inne i centrum, så efter bara några få steg så är man mitt i händelsernas centrum!

 

Dag 1: Vi åker från våra hemorter på morgonen, och efter färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock så stannar vi för lite bordershopping innan vi kommer fram till Wismar. På Kvällen äter vi sedan en gemensam middag.

Dag 2: På förmiddagen finns det möjlighet att gå en enkel stadsrundtur för de som önskar veta mer om staden. Sedan är det åter igen dags att deltaga i programmet efter eget önskemål.

Dag 3: Denna dagen kan man ta en lång och härlig sovmorgon och sedan gå ut och deltaga i programmet. För de som vill så gör vi en eftermiddagstur till den närbelägna staden Schwerin där vi åker en enkel stadsrundtur och man får någon timma att strosa runt på egen hand i staden som ligger mitt bland sjöarna! Staden är även känd för sitt otroligt vackra renässansslott. Till kvällen är vi åter tillbaka i Wismar för att ta del av programmet

Dag 4: På förmiddagen så tittar vi på paraden som går genom staden och när den är slut så åker vi åter mot våra hemorter. Färden går via Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg mot våra hemorter.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, en middag, enklare guidade turer i Wismar och Schwerin samt reseledare

Hotell: Stadt Hotel Stern

För att se vilka påstigningsorter som finns för denna resan, klicka på den oranga tringangeln som är till vänster om avresedatumet nedan

Status:
Fullt