Schwedenfest i Wismar

Välkommen till Schwedenfest i Wismar, som firas i augusti varje år till minne av Wismars svenska period.  Det bjuds på parader, musik, regatta och mycket annat trevligt under några festliga dagar.

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum,  3-rätters middag dag 1, 3 frukostar, guidad stadsvandring, besök hos Hanse Sektkellerei inkl. vinprovning med tilltugg, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Dagsprogram

Dag 1. Helsingborg – Wismar           

Vi lämnar Sverige på morgonen och åker genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch.  Väl framme i Rostock har vi endast en timmes resa till Wismar. Vi checkar in på vårt hotell, som är beläget mitt i centrum och får sedan lite egen tid. Den första kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

 

Dag 2-3. Wismar

Hansastaden Wismar är belägen mellan Lübeck och Rostock vid kusten i Mecklenburg Vorpommern. Här finns många intressanta sevärdheter, fina byggnads- och kulturminnen. Den gamla stadskärnan blev upptagen på UNESCO:s världsarvslista i juni 2002.  Under en stadsvandring med lokalguide får vi se det bästa av Wismar. På förmiddagen den andra dagen får vi en guidad visning i Hanse Sektkellerei. Under guidningen får vi lära oss mer om tillverkningen av mousserande vin och bjuds även på provsmakning med tilltugg.  Sedan är dagen fri att ta del av ”Svenskfesten”. 

 

Dag 4. Wismar – Helsingborg           

Vi lämnar Wismar på eftermiddagen och tar oss till Puttgarden för färjeöverfart till danska Rödby. Resan går vidare genom Danmark med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter efter en minnesvärd resa.

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl

Hotell

Stadthotel Stern, Wismar

Tel. 0049-3841 257740

www.stadthotel-stern.de