Polen - Trestadsområdet med historia, koncentrationsläger, natur och shopping

Varmt välkommen med på vår resa till vackra Polen och Trestadsområdet i ett vårigt och grönt maj. En resa då vi får uppleva mycket kultur och historia. Vi besökar alla de tre städerna i Tresdagsområdet, Gdynia, Sopot och Gdansk som var och en har sin charm. Under resan så kommer vi även få lyssna på vacker orgelmusik och besöka Stutthof - ett koncentrationsläger. Dessutom så blir det massa god mat och billig shopping för den som önskar.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Vi reser på söndag eftermiddag från våra hemorter och framåt kvällen går vi ombord på Stena Vision där vi äter en gemensam middag innan det är dags att sova.

På måndagen gör vi en guidad bussrundtur i de tre städerna Gdynia, Sopot och Gdansk. Här finns mycket vackert att titta på och dessutom massor av intressant kultur och historia att lära sig mer om. Vi kommer även få lite egen tid att gå runt i Sopot (kallas Polen reviera) och gamla stan i Gdansk. Framåt eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Gdynia, och varför inte passa på och ta en kvällspromenad innan vi tillsammans äter en gemensam middag på hotellet.

Tisdagen börjar med en härlig frukostbuffé innan det är dags att ge sig av till Oliwa Katedral där vi inte bara får en guidad rundvandring utan dessutom en kort orgelkonsert spelad för oss. Efter detta så gör vi ett besök på Solidaritetscentret innan vi åker tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är sedan fri för egna aktiviteter.

På onsdag morgon så får man lite sovmorgon, och framåt elvatiden så checkar vi ut och åker och äter gemensam lunch. Därefter så besöker vi Stutthof, ett koncentrationsläger där ca 85 000 människor mördades under andra världkriget. Efter detta så åker vi till Gdynias stora shoppingcenter där vi får någon timma för billig shopping innan det är dags att åka till färjan och påbörja vår hemresa.

Torsdag morgon vaknar vi upp i Sverige och Karlskrona, och efter en god och stadig frukostbuffé så sätter vi oss åter i bussen och beger oss till våra hemorter.

 

Hotell samt färja

Hotel Mercure - Gdynia

Stana Line - Stena Vision

I priset ingår

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum/dubbelhytt, 4 stycken frukost, 1 stycken lunch, 2 stycken middagar, lokalguide i trestadsområdet, inträde och guidning Oliwa katedral, Solidaritetscentrum samt Stutthof samt reseledare