Passionsspelen Oberammergau & Bodensjön

Passionsspelen i Oberammergau 2022

 

När pesten härjade i Bayern 1632-1633 utgav invånarna i Oberammergau ett löfte till Gud att om ingen i byn drabbas så kommer de vart 10:e år uppföra Kristi lidandes historia. Byn förskonades helt och 1634 gavs det första passionsspelet. Från 1680 förlades spelen till varje jämnt avslutat decennium, en ordning som sedan endast frångåtts undantagsvis av tvingande skäl som krig, förbud och liknande. Uppförandet ägde till en början rum under pingsten. I början var kyrkogården skådeplats och arrangemangen primitiva. Den första verkliga passionsspelsteatern invigdes 1820.

Observera att datumet är nu fastställt till den 7/9 - 13/9, så nu går det bra att boka resan som vanligt.

Status:
Fullt

Dagsprogram 7 dagars

Dag 1 - Vi lämnar vår hemorter på morgonen och färdas via Helsingborg-Helsingör genom Danmark och in i Tyskland via Gedser - Rostock där man har möjlighet att äta lunch. Färden går sedan vidare söderut och framåt kvällen anländer vi till vårt hotell i Wittenberg där vi ska sova första natten. På kvällen äter vi en gemensam middag tillsammans

Dag 2 - På förmiddagen börjar vi med en guidad stadsrundtur av lokalguide innan färden går vidare söderut mot Oberammergau. Under färden stannar vi både för lunch och eftermiddagskaffe innan vi anländer till Oberammergau framåt kvällen. Middag på kvällen.

Dag 3 - Efter en god frukost är det nu äntligen dags för en av resans stora höjdpunker - Passionsspelen. Hela dagen deltager vi i programmet och vi bjuds på middag i pausen. Trötta och med mycket fina upplevelser går vi sedan till sängs nöjda och glada.

Dag 4 - Nu fortsätter färden mot Bodensjön men på vägen så gör vi ett stopp vid det vackra Schloss Linderhof där vi får en rundvisning av slottet. Vi bor i Dornbirn som ligger några kilometer sydost om Bodensjön. Även denna kväll äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5 - Vi åker mot Mainau, den vackra ön i Bodensjön med sina parker, där slottet har kopplingar med släkten Bernadotte. Där får vi egentid att strosa runt och kika. Sedan åker vi till Bregenz där man också får egentid att strosa omkring. Kanske lite shopping? Kanske en kopp kaffe på någon av stans mysiga restauranger? Framåt sena eftermiddagen åker vi åter tillbaka till hotellet i Dornbirn och denna kvällen får man äta middag på egen hand på någon trevlig restaurang

Dag 6 - Färden fortsätter nu norrut. Vi gör ett stopp för lunch i den mycket spännande staden Rotheburg ob der Tauber som blev söderbombat under andra världskriget men som så fint restaurerats. Där finns även en julaffär som är öppen året runt. Vi övernattar på något hotell runt Hannoverområdet där middag ingår.

Dag 7 - Sista dagen lämnar vi hotellet tidigt på morgonen för att fortsätta den sista biten hemåt. Vi stannar för lite shopping i Heiligenhafen innan vi via färjorna Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg slutligen är tillbaka i Sverige och våra hemorter.

I priset ingår

Bussresa inkl. halvpension (förutom en kväll i Bregenz då man får äta middag på egen hand), guidad stadsrundtur i Wittenberg, deltagande i passionsspelen inkl busshutle, textbok, entré och rundvisning på Schloss Linderhof, besök på Mainau, besök i Rothenburg ob de Tauber samt reseledare

(för att se vilka påstigningsorter vi har, klicka på den orangefärgade triangeln till vänster om avresedatumet nedan)

Hotell

Acron hotell i Wittenberg, hotell alt. pensionat i Oberammergau *, Vienna House Martinspark i Dornbirn samt mellanklasshotell i Hannoverområdet*

* Boendet under passionsspelen är ej tilldelat till grupperna än. Boendet på hemresan i Hannovertrakten är ej klart i skrivande stund.

(för att se vilka påstigningsplatser vi har, klicka på den oranga triangeln som är till vänster om avresedatumet nedan)

Karta