Österrike

På denna resa får vi uppleva den gemytliga österrikiska gästfriheten, imponerande alplandskap, idylliska små alpbyar och städer. Vi bor i Mittersill, som ligger i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern, omgiven av höga bergstoppar. Vi besöker Mozarts stad, Salzburg, och åker på den vackra alpvägen Grossglockner Hochalpenstrasse med fantastisk utsikt.  

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 7 middagar, 7 frukostar, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten – Halle                    

Avresa från hemorten på morgonen, genom Danmark och vidare till färjan Gedser – Rostock, där vi får lunchmöjlighet.  Vi fortsätter vidare via Potsdam och Dessau och kommer på kvällen fram till vårt hotell i Halle för middag och övernattning.

Dag 2. Halle – Mittersill

Vi åker genom det vackra mellantyska skogs- och bergslandskapet. Vi passerar Nürnberg och åker vidare mot München, ölet och Bayerns huvudstad. Från München fortsätter vi mot Österrike. Efter några mil, när alperna börjar träda fram, viker vi av söderut mot Kufstein. Vi fortsätter de sista milen fram till den idylliska alporten, Mittersill i SalzburgerLand, där vi skall bo i fem nätter på hotell Wieser. På hotellet erbjuds bl. a en trevlig wellness-avdelning med inomhuspool, bastu, relaxrum m.m. 

Dag 3-6. Mittersill

Vår mysiga alport ligger fint inbäddad bland de höga topparna i nationalparken Hohe Tauern. Här får vi uppleva naturen från sin vackraste sida. Här finns bl. a. Österrikes högsta bergstopp och största glaciärer, imponerande klippor och brusande vattenfall. Vår första morgon sover vi ut och tar det lugnt. På förmiddagen bekantar vi oss med de närmaste omgivningarna. Efter lunch tar vår reseledare med oss på en utflykt.

Dag 7. Mittersill – Hann. Münden   

Efter frukost är det dags att vända hemåt igen efter en upplevelserik resa med många fantastiska resminnen att ta med hem. Hemresan går via München, Nürnberg och Fulda. På kvällen kommer vi fram till den mysiga orten Hann. Münden, där vi har vår sista övernattning på resan. Vi äter gemensam middag på vårt hotell.

Dag 8. Hann. Münden – Hemorten

Färden fortsätter norrut via Hannover till Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och är åter i hemorten på kvällen efter en minnesvärd resa som säkerligen har gett mersmak.

Hotell

Hotel Wieser, Mittersill

Tel. 0043-6562 4270

www.hotel-wieser.at

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl

Utflykter

Vattenfallen i Krimml (125:-)

 

 

Via Gerlosvägen tar vi oss till ett av områdets imponerande naturscenerier, vattenfallen i Krimml, som är de högsta i Europa. De tre fallen har en fallhöjd på 380 meter. Vi promenerar fram till vattenfallen och från utsiktsplatserna får vi på nära håll njuta av de vackra fallen.

Grossglockner Hochalpenstrasse (185:-)

Den vackraste vägen i Alperna börjar i Bruck. Vår buss klättrar genom 36 hårnålskurvor mellan de mäktiga bergsmassiven. På 2 504 meters höjd når vi vägens högsta punkt, då vi passerar genom Hochtortunneln. När vi kommit genom tunneln har vi lämnat landskapet SalzburgerLand och kommit till Kärnten. Här ringlar sig vägen ner för att så småningom bära uppåt mot utsiktsplatsen Frans Josefs Höhe. Härifrån har vi en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta berg.

Salzburg (225:-)

Mozarts födelsestad, som är vackert belägen vid floden Salzach. Högt ovanför staden på Mönchberg ligger Hohensalzburg, den välbevarade fästningen som började byggas redan år 1077. Vi lär känna staden under en rundvandring och får bl. a. se Domkyrkan och St. Peters klosterkyrka, Festspelsplatsen, torget Altmarkt, Getreidegasse, den livliga gågatan med sina välbevarade fasader från 1200-talet och Mozarts födelsehus. Vi får även tid till eget förfogande för shopping eller bara för att strosa runt och njuta av omgivningarna i denna vackra stad.

Berchtesgaden och Örnnästet (275:-)

En av dagarna passerar vi den österrikiska gränsen och åker in i Tyskland för att besöka Hitlers Örnnäste (Kehlsteinhaus), som ligger högt upp på en bergstopp ovanför orten Berchtesgaden. Från Obersalzberg tar vi oss med specialbuss den sista sträckan och därefter med hiss upp till Örnnästet och förundras över hur man på en alptopp har kunnat bygga något liknande.

Vårt resmål är även perfekt för dig som älskar att vandra. I närområdet finns 55 olika vandringsleder. Vandringsguide kan beställas från welcome@mittersill.info för dig som önskar vandra i egen regi.