Mosel - Ahrdalen

Vi besöker en av Europas vackraste vindalar, Moseldalen, som är belägen mellan Koblenz och Tysklands äldsta stad Trier. En underbar resa där vi får njuta av vackra vinberg och slingrande floder, omgivna av sagoslott och mysiga små vinbyar.

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 5 frukostar, 5 middagar, vinprovning med guidad tur i vinkällare (Ahrdalen), färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten – Hannover                                 

Start på morgonen och vidare genom Danmark och till färjan Rödby – Puttgarden. Vi fortsätter resan via Hamburg till den välkända mässtaden Hannover för middag och övernattning.

Dag 2. Hannover – Cochem                                    

Vår resa går vidare söderut och från Koblenz går färden längs den slingrande floden Mosel. På eftermiddagen kommer vi fram till idylliska Cochem, en av de populäraste och mest välbesökta orterna i Moseldalen. Vi checkar in på vårt fina hotell i centrum för tre nätter och kan sedan bekanta oss med omgivningarna.  

Dag 3-4. Moseldalen

Under vistelsen kommer du att få se och uppleva mycket av det vackra landskapet i Moseldalen.  Vi erbjuder trevliga utflykter bl. a. till Bernkastel-Kues, med sina många korsvirkeshus, trevliga butiker, caféer och vinhus. Vi besöker en vingård och gör en vinprovning. En av dagarna tar vi en tur till Trier. I vår mysiga vinby Cochem kan den som vill ta en tur upp till borgen Reichsburg.  Härifrån har man en fantastisk utsikt över Mosel och dalgången. Vi kan strosa längs den långsträckta promenadvägen längs Mosel och njuta av det goda vinet i någon av de mysiga vinstugorna.

Dag 5. Cochem – Ahrdalen – Bremen                   

Efter några fantastiska dagar i Cochem och Moseldalen startar vår resa norrut. Efter ca 1 timmes resa kommer vi till Tysklands nordligaste och ett av de minsta vinområdena, Ahrdalen. Här produceras framförallt rött vin. Efter att ha upplevt ytterligare ett vackert vinområde fortsätter resan till Bremen där vi ska övernatta.

Dag 6. Bremen – Hemorten                                     

Efter en härlig frukost lämnar vi Bremen och reser norrut till Puttgarden, där vi skall ta färjan över till Rödby. Resan går vidare genom Danmark med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter efter en oförglömlig resa.

Hotell

Hotel Karl Müller, Cochem

Tel.0049-2671 1333

www.hotel-karl-mueller.de

Hotell

Hotel Karl Müller, Cochem

Tel.0049-2671 1333

www.hotel-karl-mueller.de

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl

Utflykter

Utflykter

Moseldalen (295:-)

Utflykt delvis med båt på slingrande Mosel och med buss till Bernkastel-Kues. Vi bekantar oss med den välkända vinorten och besöker även en vingård, där vi prövar det goda Moselvinet och får information om allt från plantering av vinstockar till vinskörd och det årliga arbetet  på vinfälten, från lagring till tappning.

Trier (195:-)

I Tysklands äldsta stad välkomnas vi av en lokalguide. Under temat 2 timmar – 2000 år gör vi en kombinerad bussrundtur/stadsvandring. Vi avslutar vid den välkända stadsporten från romartiden, Porta Nigra. Sedan får vi möjlighet för egna strövtåg.

Ahrdalen med vinprovning (ingår)

Vi åker längs med floden Ahr och kommer bl. a till vinorten Ahrweiler med ett underbart vackert centrum med romantiska korsvirkeshus, medeltida stadsmur, små mysiga kullerstensgator, caféer med uteserveringar och vinstugor. I någon av de små orterna i Ahrdalen gör vi en vinprovning där vi får pröva det alldeles speciella vinet.