Lucia i Sala Silvergruva samt julmarknad

Tänk att få fira Lucia 155 meter under jorden. Luciafirandet sker i en uppvärmd bergssal, och repertoaren består av både välkända luciasånger och gamla klassiska gruvmelodier. Och naturligtvis brukar en och annan 1700-talsvisa á la Bellman få slinka igenom, också! Vi besöker även Julmarknaden ovan jord. Här hittar du knallar som erbjuder textilier, smycken, bakverk, specerier, kläder, smide, slöjd och liknande att fynda på plats. Mycket kommer från hantverkare och producenter i närområdet. För den som är hungrig finns många alternativ, både mat och fika, Vi går även en guidad visning av gruvan.

Dag 1: Vi reser från våra hemorter på morgonen och styr färden mot Sala. Vi äter lunch på vägen upp och vi beräknar vara framme på vårt Hotell Tinget på eftermiddagen. På kvällen äter vi en gemensam middag

Dag 2: Efter en god frukost beger vi oss till gruvan där vi kommer att få en guidad visning av gruvan som tar en timme. När vi kommer upp så beger vi oss till deras julmarknad där vi tillbringar eftermiddagen. Kväller fri att upptäcka Sala.

Dag 3: Vi checkar ut från vårt hotell på förmiddagen, tillbringar tiden runt lunch på egen hand då vi även passar på att äta. Sedan reser vi till gruvan igen då vi ska gå på Lucia konsert. På eftermiddagen efter konserten serveras det bussfika innan vi vänder hemåt. På vägen hem stannar vi för att äta middag. Framåt senare kväll är vi åter tillbaka på våra hemorter.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, middag första kvällen, en bussfika, biljett till Luciakonserten, guidad visning i gruvan samt reseledare.

Status:
Fullt