Julmarknad Oslo

Nyhet - Julmarknad i Oslo

Följ med på vår Julmarknad i Oslo. Vi besöker julmarknaden Spikersuppe som ligger på Karl Johan mitt i Oslos stadskärna. Vi åker även till ett av världens äldsta och största friluftsmuseum, med 155 historiska byggnader och en stavkyrka från 1200-talet. Julmarknaden på detta stora vackra museum har över 100 marknadsbodar där man kan smaka på Norska delikatesser och handla i bodarna man får uppleva en historisk resa genom tiden på museet, vars atmosfär präglas av jultraditioner från förr.

Dag 1: Vi reser från våra hemorter på morgonen och stannar för lunch på vägen till Oslo. Vi beräknar vara framme i Oslo på eftermiddagen. Vi checkar in på vårt Hotel Comfort hotell Karl Johan som ligger på den berömda gatan Karl Johan. Kvällen är fri men passa gärna på att besöka julmarknaden Spikersuppe som ligger på Karl Johan.

Dag 2: Efter en god frukost åker vi till Norsk folkemuseums julmarknad där vi tillbringar dagen. Detta stora vackra museum har över 100 marknadsbodar. Smaka på norska hardangerlefse ( norskt bröd) som tillagas över öppen eld. Upplev jultraditioner från förr och se hur norsk juleribbe (revbensspjäll) tillagades på 1920-talet. Sen eftermiddag åker vi åter till vårt hotell.

Dag 3: När vi ätit frukost har vi lite ledig tid på förmiddagen. Då kan man passa på att strosa runt i den fina huvudstaden eller kanske ta en tur i pariserhjulet på Spikersuppe julmarknad med utsikt över staden. På hemvägen gör vi ett stopp för lunch.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, entré Norsk Folkemuseums julmarknad samt reseledare

Status:
Fullt