IGA Berlin - trädgårdsutställning

För alla trädgårdsentusiaster är ett besök på IGA ett måste. Trädgårdsutställningen arrangeras var 10:e år och nu står Berlin som värd, räkna med en oförglömlig upplevelse.

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 3 frukostar, entré till IGA, stadsrundtur i Berlin, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Dagsprogram

Dag 1.           Hemorten – Berlin                                       

Avresa på morgonen, genom Danmark och vidare med färjan från Gedser till Rostock. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Väl framme i Rostock går resan vidare söderut. Vi kommer fram till Berlin tidig kväll och checkar in på vårt centralt belägna hotell. Kvällen är fri för middag i egen regi.

Dag 2.          IGA

Efter frukost åker vi med vår buss till utställningsområdet, ett mer än 100 hektar stort område i Marzahn Hellersdorf, öster om Berlin. Vi får bl. a. uppleva olika tematrädgårdar bl.a. från Kina, Japan, Bali, Korea och England. Vi får inspiration och idéer till våra egna trädgårdar och en härlig naturupplevelse med blommor och växter från världens alla hörn. För mer information se www.iga-berlin-2017.de. Efter ett heldagsbesök åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 3.          Stadsrundtur

Vi börjar dagen med en sightseeingtur på ca 3 tim. och får en bra överblick över staden och dess sevärdheter. Vi får bl. a. se Riksdagshuset med kupolen, Alexanderplatz, Brandenburger Tor och Potsdamer Platz. Sedan har vi dagen fri för egna strövtåg.

Dag 4.          Berlin – Hemorten                               

Vi lämnar Berlin för denna gång. Innan vi tar färjan från Rostock till Gedser får vi möjlighet till inköp. Vi fortsätter genom Danmark och vidare till våra hemorter.

Hotell

Ellington Hotel, Berlin

Tel.0049-30 68 31 50

www.ellington-hotel.com

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl