Hurtigruten mellan Trondheim & Bergen

Följ med på en resa till Norge där du får möjlighet att uppleva storslagen natur och vackra vyer både under vår bussfärd och vår resa till havs.

Kombinera en stadsrundtur med lokalguide i två av Norges största städer, Trondheim och Bergen,  med en sjöresa längs den vackra Vestlandskusten mellan dessa städer. Den 29 timmar långa resan till havs gör vi med Hurtigrutens bekväma fartyg Polarlys och under årstiden då solen står som högst på himlen.
Så följ med på denna resa till Norge som stimulerar alla dina sinnen!

DAG 1. Hemorten - Lillehammer

Avresa tidig morgon från hemorten mot vårt västra grannland. Framåt kvällen kommer vi fram till Lillehammer som stod som värd för de olympiska spelen 1994. Vi checkar in på vårt hotell och här väntar en god middag på oss och efter det går vi trötta men glada till sängs vår första natt på resan!

DAG 2. Lillehammer - Trondheim
Färden fortsätter norrut mot Trondheim som ligger vid den vackra Trondheimsfjorden. Här bjuds vi på en spännande stadsrundtur med lokalguide som berättar om denna gamla norska huvudstad och självklart så besöker vi den vackra och berömda Nidarosdomen som anses som Norges viktigaste kyrka och som är den näst största domkyrkan i Norden.
På eftemiddagen checkar vi sedan in på vårt hotell och äter middag tillsammans innan det är dags att sova.

DAG 3. Trondheim - Bergen (med Hurtigruten)
Efter en härlig frukost frukost är det äntligen dags för resans höjdpunkt - åka Hurtigruten. Vi mönstrar på färjan på förmiddagen och har nu nästan 29 timmar på oss att njuta av det otroligt vackra norska landskapet mellan Trondheim och Bergen.  På kvällen så äter vi middag på färjan.

DAG 4. Bergen
Vi vaknar upp på färjan efter en god natts sömn och för fortsätta njuta av Norges vackra natur innan vi framåt eftermiddagen ankommer till Bergen, Norges näst största stad. När vi mönstrar av färjan möter en lokalguide oss och vi bjuds på en guidad stadsrundtur i denna vackra och unika norska kuststad, där höga berg möter havets fjordar. Gemensam middag på kvällen

DAG 5. Bergen  – Oslo
På morgonen lämnar vi Bergen och åker mot Oslo och framåt tidig kväll så är vi framme i den norska huvudstaden. Vi bor centralt så passa gärna på att gå en runda på stan och upptäcka vad den har att erbjuda. På kvällen äter vi middag på hotellet.

DAG 6. Oslo - Hemorten
Framåt förmiddagen fortsätter vår färd hemåt, givetvis gör vi stopp under dagen för fika och lunch och framåt kvällen är vi åter hemma.

Hotell: Scandic Lillehammer, Clarion Hotel & Congress i Trondheim, Best Western Plus hotell Hordaheimen i Bergen samt Scandic Oslo city.

Kryssningsfartyg: MS Polarlys

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum/dubbelhytt inkl. halvpension, stadsrundtur i Trondheim och Bergen, Hurtigrutenkryssning mellan Trondheim och Bergen samt reseledare

 

(för att se vilka påstigningsorter vi har på denna resan, klicka på den oranga triangeln som är till vänster om avresedatumet nedan)

Status:
Fullt