Norge med hurtigruten och kjeåsen

På denna resa får vi uppleva ett fantastiskt land med berg och dalgångar, fjordar och älvar. Vi besöker flera av Norges populäraste turistmål - gården Kjeåsen, vi åker trollbil upp till Briksdalsbreen och gör även en fantastisk båtresa med Hurtigruten.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.           Hemorten - Geilo

Avresa tidig morgon från hemorten mot vårt västra grannland. Framåt kvällen kommer vi fram till Bardøla Høyfjellshotell. Här väntar en god middag på oss och har du packat ner badkläder kan du nyttja hotellets bastu och pool.

Dag 2.           Geilo - Førde

Färden fortsätter västerut mot den norska orten Eidfjord som ligger längst in i Hardangerfjorden. Här hittar vi många spännande besöksmål som vi ska bekanta oss med idag. Vi gör ett besök på gården Kjeåsen, som är mycket vackert belägen med en fantastisk utsikt över fjällandskapen och Simadalsfjorden. På eftermiddagen åker vi vidare mot Förde och vårt hotell (2/8 övernattning i Skei i Jølster). Området är känt för makalösa fjordar och ett dramatiskt landskap.

Dag 3.           Førde - Ålesund

Efter frukost reser vi till Briksdal där vi tar plats i de s.k. trollbilarna. Vi transporteras genom den underbara naturen upp mot glaciären. Landskapet inne i Briksdalen är enligt många något av det vackraste du kan finna i Norge. Vi kör vidare den vackra vägen mot Ålesund där vi ska övernatta.

Dag 4.           Ålesund - Geiranger

Idag är det dags för en av resans höjdpunkter då vi går ombord på ett av Hurtigrutens kryssningsfartyg. Vi färdas från Hellesylt in i ”Kungen av fjordar” Geirangerfjorden. Efter ännu en dag av fantastiska naturupplevelser kommer vi fram till Geiranger.

Dag 5.           Geiranger – Hamar 

Via Örnvägen kommer vi till Eidsdal där vi tar vägfärjan till Linge. Vi följer Trollstigen som är Norges mest besökta turistväg. Därefter kör vi genom den mäktiga Romsdalen och passerar bl.a. Trollväggen. Framåt kvällen checkar vi in på Scandic Hamar och samlas till vår sista gemensamma middag.

Dag 6.           Hamar - Hemorten

Efter tidig frukost fortsätter vår färd, givetvis gör vi stopp under dagen för fika och lunch och framåt kvällen är vi åter hemma. Säkert har vi många underbara vyer och naturscenerier fastetsade på näthinnan efter denna resa i det natursköna Norge.

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 5 frukostar, 5 middagar, besök på gården Kjeåsen inkl. uppkörning, tur med Trollbilarna till Briksdalsbreen, färjeavifter, båttur med Hurtigruten mellan Hellesylt och Geiranger samt reseledare.