Holland & Blommor

Låt oss visa dig Holland när det är som bäst! Blommande tulpanfält i regnbågens alla färger, konst i världsklass, spännande arkitektur och inbjudande landskap. Ett besök i den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!

Holland

Låt oss visa dig Holland när det är som bäst! Blommande tulpanfält i regnbågens alla färger, konst i världsklass, spännande arkitektur och inbjudande landskap. Ett besök i den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!

Dag 1. Hemorten – Bremen           

Vi lämnar Sverige och tar oss vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Vi passerar Lübeck och Hamburg, innan vi framåt kvällen kommer fram till vårt hotell i Bremen.

Dag 2. Bremen – Holland                   

Efter en god frukost fortsätter vi vår färd och kommer snart till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det prydliga landskapet, så annorlunda mot vad vi tidigare sett på vår resa. Vi passerar Groningen och Leeuwarden innan vi når kusten där vi fortsätter över den 3 mil långa Nordsjövallen, Afsluitdijk, som skiljer Nordsjön från Ijselmeer. Vi åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi kan strosa runt och njuta av den härliga atmosfären, längs vallarna och bland de små husen i gamla stan. Här passar vi även på att äta lunch på egen hand.  Vi fortsätter sedan vidare till vårt hotell i De rijp, några mil norr om Amsterdam, där vi ska bo i tre nätter.

Dag 3-4. Holland

Under två hela dagar gör vi intressanta utflykter och får se Holland när det är som bäst. Vi upptäcker det traditionella och speciella i ett land som för tankarna till ost, väderkvarnar, tulpaner och en kuststräcka som aldrig verkar ta slut. Besöksmål dessa dagar är  bl.a. blomstertåget, keukenhof, Amsterdam med kanaltur samt blomsteraktionen

Dag 5. Holland - Lubeck                   

Vi lämnar vårt hotell för resa till ”Hollands Versailles”, palatset Het Loo, beläget utanför Apeldoorn. Vid lunchtid åker vi vidare till Lubeck och vårt övernattningshotel där vi äter en middag tillsammansl.

Dag 6. Lubeck - Hemorten                  

Efter frukosten tar vi en liten minitur med bussen in i centrala Lubeck, innan det är dags för lite "shopping. Vi åker sedan färjan från Puttgarden där vi skall ta färjan över till Rödby. Resan går vidare genom Danmark, Helsingör - Helsingborg med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter efter en minnesvärd resa.

I priset ingår: Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 5 frukostar, 3 middagar, kanaltur i Amsterdam, Keukenhof, blomsterauktionen i Aalsmeer, slottet Het Loo, blomsterparaden, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

 

Utflykter

Keukenhof (ingår). Vi besöker blomsterparken Keukenhof och får där njuta av underbara omgivningar med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar, mer än 2 700 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år.

Amsterdam (ingår). Inkl.  kanaltur. Vi besöker den holländska huvudstaden, med unik arkitektur.  Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. I Amsterdam gör vi en sightseeingtur till fots och därefter en rundtur med båt under några av de 1 000 broarna. Man får även gott om egen tid för shopping, äta och bara må gott. Kanske ett besök på riksmuséet för den konstintresserade?

Blomsterauktionen i Aalsmeer (ingår). Holländare tycker om att ha blommor omkring sig. Det finns stora blomsterodlingar och växthus överallt. Från dessa odlingar kommer en strid ström av blommor och växter till de stora blomsterauktionerna. För att få ett intryck av denna enorma blomsterförsäljning gör vi ett besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer.

Het Loo (ingår). Den holländske ståthållaren Willhelm lät bygga denna fantastiska anläggning 1684. Ett av den holländska kungafamiljens favoritställen. Man använde Het Loo som kungligt sommarresidens i närmare 300 år till 1960-talet då det skänktes till befolkningen.  Numera är anläggningen ett museum med enorma parkanläggningar och många intressanta utställningar av tavlor, silver, porslin, mynt, kungliga fordon m. m.

Blomsterparaden. (ingår) Bloemencorso, som evenemanget heter, är en fantastisk uppvisning med ett tåg med kortegevagnar och bilar som har dekorerats med tiotusentals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor, som körs från  Noordwijk till Haarlem.

Hotell
Bremen - Landgut Horn

De Rijp - De Rijper Eilanden

Lubeck - TRYP by Wyndham Aquamarin

(för att se vilka avreseorter som finns på denna resan,  klicka på den oranga triangeln till vänster om avresedatumet nedan)

Status:
Fullt