Gotland

Gotland är sedan lång tid tillbaka ett av svenskarnas absoluta favoritresmål när det vankas semester. Ringmuren i Visby, de gamla husen och hela det säregna gotländska landskapet liknar inget annat i Sverige. Under hela vår vistelse pågår Medeltidsveckan i Visby som lockar med medeltida marknad, tornerspel m.m.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.          Hemorten – Visby

Vi åker till färjeläget i Nynäshamn där vi tar båten över till Visby. Båtresan tar ca 3 timmar. Vid ankomst checkar vi in på Scandic Visby. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2.          Södra Gotland

Efter frukost fortsätter vi mot södra Gotland. På öns sydspets finner vi Hoburgen fylld av raukar och söndervittrade kalkstensbranter. Här tronar öns mest berömda rauk, Hoburgsgubben. Vi äter gemensam lunch innan vi återvänder till Visby.  Kvällen är fri för egna upptäckter.

Dag 3.          Norra Gotland

Efter en god frukost gör vi en heldagsutflykt till norra Gotland. Vi besöker bl.a. den natursköna ön Fårö där språket och sederna skiljer sig avsevärt från resten av ön. Kustens vidsträckta raukfält och klapperstränder ger i sin storslagenhet intryck av urtid. Vi äter gemensam lunch. Lite senare på eftermiddagen är vi åter vid hotellet och får tid för egna aktiviteter. Från hotellet promenerar du på bara 5 – 10 minuter till Visbys innerstad. På hotellet kan man koppla av vid utomhuspoolen och basta.

Dag 4.          Visby - Hemorten

Den sista dagen på rosornas ö startar vi med en guidad stadsrundtur i Visby. Vi får sedan tid att utforska staden på egen hand. På eftermiddagen tar vi båten till Oskarshamn och är åter i våra hemorter lite senare på kvällen med många härliga resminnen.

 

Programändring: På grund av att färjerederiet har ändrat i sin tidtabell, långt efter vår planering och presentation av resan i katalogen blir det en ändring på utresan till Gotland (ej utresa via Oskarshamn). Vi åker färjan Nynäshamn - Visby. Vi går i vanlig ordning ombord.. Resenärer tillsammans med reseledare åker ut kl. 12.55 från Nynäshamn med beräknad ankomst till Visby ca kl. 16.10. Buss, chaufför (inkl. bagage) åker ut med färjan lite senare och ankommer vårt hotell ca kl.19.00. Det går självklart bra att ta med sitt bagage direkt om man önskar, men då måste man checka in det vid färjeterminalen. Ev. bagage som man önskar ta med sig får väga max 25 kg / bagage. Inlämnat bagage ska vara väl förpackat i väska eller liknande och vara uppmärkt med namn och telefonnummer. Vår reseledare är behjälplig. Handbagage med max mått 40 x 50 x 30 cm är tillåtet i passagerarutrymmena.  När vi ankommer till Visby promenerar vår reseledare med er den korta sträckan till vårt hotell, som är beläget i hamnen.

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, middag dag 1, lunch dag 2, 3, guidad rundtur på södra och norra Gotland, guidad stadsvandring i Visby samt reseledare.

Hotell

Scandic Visby, Tel. 0498 – 20 12 50, www.scandichotels.se

 

Anslutningar

sm, kr, begr sk