Gardasjön

Gardasjön är ett av våra populäraste resmål och hit återvänder man gärna. Ett ljuvligt resmål året om. Lago di Garda är Italiens största sjö omgiven av mäktiga alpmassiv med lummig grönska, ren bergsluft och härligt klimat.

Status:
Fullt

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum (med balkong på hotellet vid Gardasjön),  8 frukostar, 8 middagar, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten – Jena

Avresa från hemorten på morgonen till färjan Gedser - Rostock. Vi åker söderut förbi Berlin och Leipzig innan vi kommer fram till staden Jena i Saal-dalen där vi stannar över natten. Staden är känd för sina företag Schott Glas och Zeiss och universitet från 1500-talet.

Dag 2. Jena – Gardasjön                     

Efter en tidig frukost fortsätter vi genom det vackra mellantyska landskapet. Vi befinner oss snart i Bayern och passerar huvudstaden München och gränsen till Österrike. Landskapet växlar och det märks att vi närmar oss Alperna. Vi fortsätter söderut genom de natursköna Dolomiterna och når Trento, sedan har vi inte långt kvar till Gardasjön. Vi checkar in för fem nätter på vårt fina hotell, som ligger direkt vid Gardasjön i Assenza di Brenzone.

Dag 3-6. Gardasjön

Gardasjön bjuder på ett ljuvligt klimat, fina badmöjligheter och sagolika vyer. Under våra dagar här får vi njuta av fantastiska omgivningar med oliv- och citrusträd, höga berg och gröna slätter, mysiga små byar och städer.

Dag 7. Gardasjön – Senden               

På morgonen lämnar vi Gardasjön och beger oss norrut över Alperna. Vi passerar Bolzano och kommer in i Sydtyrolen. Lite senare under dagen når vi Bayern och vårt hotell i Senden.

Dag 8. Senden – Hannover                

Vi åker norrut in på ”Romantische Strasse” och gör uppehåll i Rothenburg ob der Tauber. Staden innanför den gamla ringmuren är mycket sevärd med många medeltida byggnader. Framåt kvällen kommer vi fram till Hannover och vår sista övernattning på denna resa.

Dag 9. Hannover– Hemorten

Efter frukost går färden vidare förbi Hamburg och Lübeck till Puttgarden där färjan väntar för överfart till Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och återvänder till Sverige och hemorten.

Hotell

Hotel Drago, Assenza di Brenzone

Tel. 0039-045 742 00 50

www.hoteldrago.com

Utflykter

Malcesine (ingår)

En eftermiddag gör vi en utflykt till den närliggande orten Malcesine, som ståtar med slottet  Castello Scaligero. Här kan man ta linbanan upp till toppen av berget Monte Baldo (1 760 meter) och har därifrån en fantastisk utsikt över Gardasjön och omgivningen (entré tillkommer).  

Rundtur längs med sjön (185:-)

Vi gör en fantastisk tur längs Gardasjön och får bl. a. se och uppleva orterna Garda och sagobyn Sirmione, som är så vackert belägen på spetsen av en smal landtunga på Gardasjöns sydsida.  

Riva & vingårdsbesök (250:-)

Vi besöker Riva, som är den största orten vid Gardasjön. Här finns ett mysigt centrum och en livlig strandpromenad med ett stort utbud av restauranger och butiker. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till en av de lokala vingårdarna där vi gör en vinprovning och får möjlighet till inköp.

Valpolicella (250:-)

Norr om staden Verona, öster om Gardasjön ligger ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt, Valpolicella. Här produceras bl. a. det välkända Amaronevinet. Vi åker genom böljande vinmarker till en anrik vinproducent där vi gör en vinprovning. Under dagen får vi även möjlighet att utforska den trevliga orten Bardolino, som ligger direkt vid Gardasjön.