Flåmsbanan med Ålesund - Geiranger

Upplev Norges vackra natur med vattenfall, fjäll och helt underbara vyer!

På denna resa kommer ni bland annat få följa med på en spännande tur med Flåmsbanan, som är världens brantaste järnvägsspår. Se med egna ögon ”Kungen av fjordar” Geirangerfjorden, samt utforska Norges spännande huvudstad. Kort och gott en komplett resa där vi utforskar vad Norge har att erbjuda.

Pris från:
8 495:-
Dagar:6
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1. Hemorten - Geilo
Avresa tidig morgon från hemorten mot vårt västra grannland Norge. Framåt kvällen kommer vi fram till Geilo. Vi checkar in på vårt hotell och här väntar en god middag på oss och efter det går vi trötta men glada till sängs vår första natt på resan!

DAG 2. Geilo -Skei i Jölster                                                                                                             
Färden fortsätter norrut mot Flåm. Här bjuds vi på en spännande tur med Flåmsbanan som är en av världens brantaste järnvägsspår med normalspår. Banan är ca 20 km lång och går mellan Myrdal - Flåm. På eftemiddagen checkar vi sedan in på vårt hotell i Skei och äter middag tillsammans innan det är dags att sova.

DAG 3. Skei i Jölster - Ålesund
Efter en härlig frukost fortsätter vår färd genom Norges vackra natur med vattenfall, fjäll och underbara vyer. Framme i Ålesund får vi en guidad stadsrundtur i vad som sägs vara Norges vackraste by. På kvällen äter vi middag på hotellet.

DAG 4. Ålesund - Dombås
Idag är det dags för en av resans höjdpunkter där vi går ombord på Geiranger fjordservice. Vi färdas genom Storfjorden och Synnylfsfjorden och kommer så småningom in i "kungen av fjordar" Geirangerfjorden. Efter ännu en dag av fantastiska naturupplevelser kommer vi fram till Geiranger. Vår färd fortsätter norrut mot Trollstigen, det är en spännande upplevelse som garanterat ger fjärilar i magen med sina 11 hårresande hårnålskurvor. Gemensam middag på kvällen

DAG 5. Dombås - Lilleström
På morgonen lämnar vi Dombås och åker mot Lilleström som ligger strax utanför Oslo. Vi gör intressanta stopp utmed vägen. På kvällen äter vi middag på hotellet.

DAG 6. Lilleström - Hemorten
På morgonen åker vi in till Oslo. Vi tar en tur upp till Holmenkollbacken, därefter har vi lite fri tid att utforska Norges huvudstad. Tidig eftermiddag fortsätter vår färd hemåt och givetvis gör vi stopp för eftermiddagsfika. Framåt kvällen är vi åter hemma.

I priset ingår

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. halvpension, tågresa med Flåmsbanan, stadsrundtur i Ålesund, Båtresa mellan Ålesund och Geiranger samt reseledare.

Hotell: Highland Lodge Geilo, Thon hotel Jölster, Scandic parken Ålesund, Dombås hotell, Scandic Lilleström.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
12/8Norge - Flåmsbanan och Hurtigrutten mellan Ålesund-GeirangerMer än 88 495:-BokaMer information