Julmarknad i Celle

På den mysiga julmarknaden i Celle är vi omgivna av vackert julbelysta korsvirkeshus, som skapar en alldeles speciell stämning. Att bli förtjust i denna romantiska stad med sina mer än 500 korsvirkeshus är inte svårt.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.          Hemorten – Celle                                                      

Avresa på morgonen till färjan Rödby - Puttgarden. Väl framme i Tyskland fortsätter vi söderut förbi Lübeck och Hamburg och kommer på kvällen fram till vårt hotell i Celle. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2.          Celle

Idag har vi gott om tid för Celles julmarknad, som lockar med mer än 80 små julbodar med konsthantverk, juldekorationer och julspecialiteter. Den som gillar korsvirkeshus bör bege sig till Kalandgasse, Neue Strasse och Zöllnerstrasse, där de mest intressanta husen finns. Här finns affärer och caféer och vi har möjlighet att uppleva den för Celle så speciella atmosfären. Kvällens middag äter vi på Rådhuskällaren, som fick utskänkningsrättigheter redan 1378 och är Niedersachsens äldsta värdshus.

Dag 3.          Celle - Hemorten                                                       

Efter frukost checkar vi ut och åker norrut för att ta färjan från Puttgarden till danska Rödby. Framåt kvällen är vi åter tillbaka i hemorten.

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl

I priset ingår

Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 2 frukostar, 2 middagar, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Hotell

Hotel Caroline Mathilde, Celle

Tel. 0049 – 5141 980 780

www.caroline-mathilde.de