BAO, Benny Anderssons orkester - Sofiero

Benny Anderssons Orkester ger sig ut på vägarna igen! BAO kommer bjuda Sverige på en härlig sommarturné 2019 tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Den 26 Juli gästar de Sofiero slott och slottsträdgård som då slår upp grindarna för att ge plats åt en magisk kväll med musik i en unik miljö. 

Efter drygt två års uppehåll är det dags för Benny Anderssons Orkester, tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg, att ge sig ut på Sveriges vägar igen. Som trogna fanbärare för folkparkskonceptet gör BAO succé hos både den dansglada BAO-publiken och folkparks- & semestergäster som gärna lyssnar på konserten i det gröna, med en picknickkorg nära till hands. Den första plattan släpptes 2001 och har följts av ytterligare 7 studioalbum. Listan är lång, och hits som Vår Sista Dans, Du Är Min Man och Fait Accompli har blivit moderna klassiker!

Under sommaren 2016, kort innan BAO:s senaste sommarturné, var det dags för orkesterns senaste skiva ”Mitt hjärta klappar för dig” att släppas, innehållande bland annat streaming-hiten ”En natt i Köpenhamn”. Musiken är som vanligt skriven av Benny Andersson, och för texterna står Björn Ulvaeus med gästspel från bland annat Frida Hyvönen. Förutom kapellmästaren Benny Andersson (dragspel, piano) består BAO av Kalle Moraeus, Leif Göras, Olle Moraeus och Perra Moraeus (fiol m.m. som tillsammans utgör välrenommerade folkmusikgruppen Orsa Spelmän), Göran Arnberg, tramporgel, Janne Bengtson, flöjt, Per Grebacken, saxofon & klarinett, Jogga Ernlund, kontrabas, Calle Jakobsson, tuba, Leif Lindvall, trumpet, Lars Rudolfsson, dragspel, Jörgen Stenberg, trummor & percussion, samt Helen Sjöholm och Tommy Körberg på sång.

 

Vi åker från våra hemorter på morgonen och framåt lunchtid är vi nere i Helsinborg och vid vårt hotell. Om inte rummen är klara för incheckning så ställer vi våra väskor i baggagerum så länge. Eftermiddagen är sedan fri för egna arrangemang, shoppa, strosa eller varför inte tura över till Helsingör då färjelägret ligger vägg i vägg med vårt hotell? Konserten börjar 19.00 och i god tid åker vi ut dig. Filt och picknick är välkommet att ta med. Försäljning av enklare mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. Ihopfällbar picknickstol/tältstol går bra att ta med. På grund av säkerhetsskäl får inte ej ihopfällbara stolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och andra föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Efter konsertens slut (ca 23.00) åker vi åter tillbaka mot vårt hotell.

Andra dagen börjar vi med en smaskig och härlig frukostbuffé innan vi åter ger oss av hemåt. (observera att tidenför hemkomst på ert deltagarvis är preliminär, förmodligen är vi hemma ett par timmar innan utsatt tid)

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, biljett till entré i det gröna till BAO.

Hotell. Elite Marina Plaza

Status:
Fullt