Inlandsbanan

Följ med oss på vår populära resa till midnattssolens land. Med buss och tåg får vi uppleva en stor del av norra Sveriges underbara naturscener, bla möter vi den samiska kulturen med dess mattraditioner och hantverk, färdas med världens längsta linbana och upplever Höga Kusten bron på nära håll.

Status:
Fullt

Dagsprogram


Dag 1 Hemorten-Falun
Vi startar tidig morgon för färd norrut. Sen eftermiddag är vi framme i Falun där en god middag och sköna sängar väntar på oss.
Dag 2 Falun-Östersund
Vi lämnar Dalarna för att åka in i Jämtland. Efter stopp för bl a lunch i Åsarna så gör vi ett besök på Moose Garden en anläggning som bygger på genuina upplevelser i typisk jämtländsk kulturmiljö. Framåt kvällen kommer vi fram till Östersund där vi bor centralt på Clarion Hotel Grand.
Dag 3 Östersund-Malå
Efter tidig frukost gör vi oss redo för Inlandsbanan som tar oss från Österduns till Wilhelmina. Vi färdas genom storslagen natur i ett avstressande tempo. Framme i den fina kyrkstaden Wilhelmina äter vi lunch innan vi åker vidare mot Båtsuoj Skogsamecenter där vår guide berättar om det samiska livet. Efter ett upplevelserikt och annorlunda besök tar vår buss oss vidare mot Malå Hotell & Skicamp där vi ska bo i två nätter.
Dag 4 Malå med omnejd
Vi börjar dagen med ett besök i gruvstaden Kristineberg där vi bl a gör ett besök i St Annas underjordiska kyrka –den enda i sitt slag i världen! Efter detta besök väntar ännu en intressant upplevelse – en tur med världens längsta linbana. Färden går genom ett typiskt norrländskt skogsområde där du kan upptäcka hjortronmyrens röda guld eller kanske spana efter storgäddan i sjön Mensträsket . Under tiden äter vi lunch och njuter av att sitta vid Sveriges garanterat bästa fönsterbord. På eftermiddagen gör vi ett besök på Vildmarksutställningen i Svensele och avslutar detta med en vildmarksmiddag i jättekåtan i Örträsk.
Dag 5 Malå-Hudiksvall
Vi styr kosan söderut och efter lunch Vännäs så är det inte långt kvar till Höga Kusten bron. Här stannar vi för att beundra detta fantastiska byggnadsverk som är en av världens största byggnadsverk. Framåt kvällen når vi Hudiksvall för vår sista gemensamma övernattning och middag på First Hotel Statt.
Dag 6 Hudiksvall-Hemorten
Vi tar farväl av Hudiksvall och börjar resan hemåt. Vi stannar på vägen för lunch och fika och framåt kvällen når vi hemorten säkert med många fina resminnen och underbara naturupplevelser bakom oss.

I priset ingår

Ingår: bussresa, logi i tvåbäddsrum, 5 frukostar,5 luncher, 5 middagar, guidad tur på Moose Garden, tur med Inlandsbanan, besök på Båtsouj Samecenter, tur med linbanan, besök i Underjordskyrkan samt reseledare.

Anslutning

Anslutningsplatser: Sk, Sm, Kr & Bl

Hotell

Hotell: First Hotel Grand i Falun, Clarion Hotel Grand, Östersund, Malå Hotell & Skicamp, First Hotel Statt Hudiksvall